Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΛΟΓΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΠ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.



Η ποπ μουσική δημιουργήθηκε από την μουσική βιομηχανία με σκοπό να γίνει διάκριση στην σοβαρή και λόγια μουσική αλλά και στην λαική.

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι πού οδήγησαν στην επικράτηση μιας μαζικής κουλτούρας λαικής μουσικής:

  • Η όλο και μεγαλύτερη ,οικονομικά, ευκατάστατη ζωή δημιούργησε μια μεγάλη καταναλωτική αγόρα για τη μουσική,αρχικά σε ηχογραφήσεις για οικιακή χρήση.
  • Η διάδοση του μουσικού αυτού είδους ευνοήθηκε από τις τεχνολογικές εξελίξεις,όπως ήταν η κατασκευή οργάνων που συνέλαβαν στην αναπαραγωγή μαζικής μουσικής,όπως το τζουκμπόξ.


Η επίτευξη της αποτύπωσης του ήχου επάνω στο δίσκο, ήταν γεγονός που επέτρεψε,τόσο στην σύνθεση όσο και στην εκτέλεση(άρα και στον εκτελεστή)να αναγνωριστούν.


Κατερίνα Λάζαρη
Λαμπρινή Σούλα
Φένια Κουτάκη

2 σχόλια:

  1. Εδώ να σημειώσω ότι στην τελευταία συνάντηση μιλήσαμε λίγο για το χρονικό πλαίσιο αυτών των αλλαγών και πως η οικονομία καθόρισε ουσιαστικά την εξέλιξη της Ποπ μουσικής.Θα ήθελα απλά να σημειώσω ότι αυτή ακριβώς η ευμάρεια που παρατηρείται στη δεκαετία του ΄50 είναι και ο λόγος που το χάσμα μεταξύ των γενεών ανοίγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω ότι καλύπτετε πολύ καλά το θέμα και η ενημέρωση είναι ξεκάθαρη. Ωστόσο θα συμφωνήσω με το σχόλιο του Παναγιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή