Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Τα δικά μου '90s (1990)

Για τη δεκαετία 1990 - 1999 έχουμε πολλά να πούμε. Τόσα, που δεν αρκεί μια ανάρτηση. Γι'αυτό αποφάσισα να ξεχωρίσω για κάθε χρόνο τα αγαπημένα μου, ή τα πιο σημαντικά για μένα. Ξεκινάμε με το 1990, λοιπόν...

5) Madonna - Vogue
Dance-pop μουσική με disco επιρροές. Ένα κομμάτι που επηρέασε τη δεκαετία που ακολουθούσε, εμπνευσμένο από χορευτές ενός club της Nές Υόρκης. Νο1 σε Μ.Βρετανία, ΗΠΑ, Ευρώπη και video clip με πολλά βραβεία.



4) Nomad - I Wanna Give You Devotion

Αλλάζει τα δεδομένα στη χορευτική house σκηνή, συνδυάζοντας dance & rap. Βρετανικό group χωρίς ιδιαίτερη συνέχεια, αλλά μ'αυτό και μόνο το κομμάτι δε μας αφήνει να τους ξεχάσουμε. Φοβερή έναρξη!






3) Enigma - Sadeness (Part I)

Επικό; Όπως και να το χαρακτηρίσεις, έγραψε ιστορία! Δημιουργός του γκρουπ ο Micheal Cretu. Στα φωνητικά, η τότε σύζυγος του και γνωστή τραγουδίστρια με μεγάλες επιτυχίες, Sandra. To τραγούδι παραπέμπει σε εκκλησιαστικό ύμνο με beat, trance στοιχεία. Νο 1 σε 24 χώρες. Ανεπανάληπτο...



2) Depeche Mode - Enjoy The Silence

Για το συγκρότημα αυτό μιλήσαμε και στην προηγούμενη δεκαετία οπότε και πρωτοεμφανίστηκαν. Eδώ, κυκλοφορούν το 7ο τους άλμπουμ με τίτλο Violator και το οποίο τους καθιέρωσε παγκοσμίως, πουλώντας τα περισσότερα αντίτυπα απ'όλους τους δίσκους τους. Tο συγκεκριμένο  single έκανε τεράστια επιτυχία, ακούγεται ως σήμερα ενώ υπήρξε αφορμή για δεκάδες διασκευές και επανεκτελέσεις.

1) George Michael - Freedom

Απ'το άλμπουμ Listen Without Prejudice, το κορυφαίο, κατά τη γνώμη μου, τραγούδι του George Michael και ίσως το αγαπημένο μου όλης της δεκαετίας. Σηματοδοτεί  την αλλαγή φιλοσοφίας στην καριέρα του μετά τους Wham, και ο ήχος του γίνεται πιο ''σοβαρός''. Στο video clip δεν εμφανίζεται ο ίδιος αλλά όλα τα γνωστά μοντέλα της εποχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου