Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Τα δικά μου '90s (1992)




Είναι η χρονιά που ξεκινάμε (στο σπίτι) τις αγορές των σπουδαίων δισκογραφικών συλλογών (φυσικά σε βινύλιο)  NOW (That's What I Call Music) . Η συλλογή αυτή κυκλοφορεί στη Μ.Βρετανία σχεδόν ανα 5 μήνες περιέχοντας κατά μέσο όρο 40 επιλεγμένα κομμάτια της εποχής. Το πρώτο NOW που απέκτησα (με τον αδερφό μου) ήταν το NOW 22 που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1992. Συνεχίσαμε για πολλά χρόνια να αγοράζουμε αυτές τις εκπληκτικές συλλογές οι οποίες μας έβαζαν για τα καλά στο μουσικό κλίμα της εποχής.

Επίσης, τα ραδιόφωνα (πλέον και ιδιωτικά) βοηθούν στη διάδοση της μουσικής με την οποία ασχολούμαστε, όπως επίσης και κάποιες εκπομπές στην ιδιωτική τηλεόραση που παρακολουθούν τα charts της εποχής (Mega Top, Mega Style ...)






5) Richard Marx - Hazard

Ο Αμερικανός δημιουργός και τραγουδιστής δημιουργεί αυτή την απαλή pop-rock μελωδία στην οποία  (όπως και στο clip) διηγείται μια αστυνομική ιστορία. Εξαιρετικό δείγμα από έναν καλλιτέχνη που πρωταγωνίστησε κυρίως με μπαλάντες και τα προηγούμενα χρόνια.







4) Boyz ΙΙ Men - End Of The Road

Το αμερικάνικο R&B γκρουπ κυκλοφορεί αυτό το single ως soundtrack στο φιλμ Boomerang και κάνει εξωπραγματική επιτυχία. 13 εβδομάδες Νο1 στις ΗΠΑ (σπάζοντας το τότε ρεκόρ), Νο1 σε Αγγλία, Αυστραλία και πολλές άλλες χώρες. Το γκρουπ συνέχισε και με άλλες επιτυχίες στο ίδιο στυλ (μπαλάντες με soul ταυτότητα). Το συγκεκριμένο hit όμως έγραψε τη δική του ιστορία.




3) Michael Jackson - Remember The Time

Συνεχίζοντας τη μεγάλη του καριέρα και στα nineties, κυκλοφορεί στα τέλη του 91 το άλμπουμ Dangerous κάνοντας και πάλι θραύση. Το συγκεκριμένο single (δεύτερο απ'το άλμπουμ) κυκλοφορεί το 92 και το ξεχωρίζω. Στο clip (υπερπαραγωγή) πρωταγωνιστούν αστέρες της εποχής όπως ο Eddie Murphy και ο μπασκετμπολίστας Magic Johnson.




2) Shakespears Sister - Stay

Απ'το άλμπουμ Hormonally Yours, λίγο περίεργο (χωρίζεται ουσιαστικά σε δυο μέρη , ένα ως μπαλάντα ένα λίγο πιο ροκ)  κάνει τεράστια επιτυχία με μεγάλη παραμονή στο Νο1 της Μ. Βρετανίας και άλλων χωρών. Πρωτότυπο και αξέχαστο...





1) Snap - Rhythm Is A Dancer

Όταν μιλάμε για nineties και ειδικά για χορευτικά nineties το μυαλό πάει κατευθείαν εδώ. Τραγούδι - επανάσταση, ακόμη και σήμερα ξεσηκώνει ειδικά τους σημερινούς 30- 40ρηδες. Ηλεκτρονικά στοιχεία, beat, ραπ αλλά και μελωδία. Πούλησε τρελά στην Αγγλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη και αποτέλεσε τον ύμνο των τότε discos και μετέπειτα clubs. Στα φωνητικά η Thea Austin και ο ράπερ Turbo B.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου