Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Τα δικά μου '90s (1993)



5. Culture Beat - Mr Vain

Pop δεν το λες με την ακριβή έννοια του όρου. Δείγμα όμως, της διασκέδασης στα clubs της εποχής. Τεράστια επιτυχία, ο κόσμος το χόρευε τρελά. Το είδος αυτό ονομάστηκε Eurodance και οι Culture Beat ήταν απ'τους πρωταγωνιστές. To Mr Vain αποτέλεσε τον dance ύμνο της περιόδου.




4. Duran Duran - Come Undone


Μεγάλο βρετανικό συγκρότημα που γνωρίσαμε απ'τα '80s. Εδώ, απ'το "The Wedding Album" το κομμάτι αυτό που χαρακτηρίζεται pop rock σήμανε την ωρίμανση του group, επιτυχία κυρίως στη Βρετανία.





3. East 17 - It's Alright

Απ'το κέντρο του Λονδίνου το συγκρότημα  αυτό, αποτέλεσε ένα απ'τα αρκετά boy bands της εποχής. Ξεκίνησε με pop,dance, soul και rap ταυτότητα με τα δυο πρώτα αλμπουμς να περιέχουν ενδιαφέρουσα μουσική .Δεν είχαν ανάλογη συνέχεια. Το συγκεκριμένο single ξεκινάει ως μπαλάντα με χορευτική συνέχεια. Σούπερ επιτυχία και ίσως το καλύτερο της καριέρας τους.


2. Saint Etienne - Who Do You Think You Are

Κλασική βρετανική pop μπάντα που σχηματίστηκε το '90 με υπέροχο ήχο και ιδιαίτερη επιτυχία (με πολλά lives) και στη χώρα μας. Πρώτο single απ'το άλμπουμ "You Need A Mass Of  Help To Stand Alone", ποιοτικότατο, ακούγεται άνετα και σήμερα...




1. Ace Of Base - All That She Wants

Ίσως το χαρακτηριστικότερο pop συγκρότημα της δεκαετίας. Τετραμελές, απ'τη Σουηδία, ντεμπουτάρει το '93 με το album "Happy Nation" με αρκετά αξιόλογα singles. Ξεχωρίζει το συγκεκριμένο που ακούστηκε πάαααρα πολύ και στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου