Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Τα δικά μου '90s (1994)



5. The Cranberries - Zombie

Ιρλανδική μπάντα, έκανε θραύση με αυτό το αντιπολεμικό, γεμάτο συμβολισμούς τραγούδι (από το δεύτερο τους άλμπουμ "No Need To Argue"). Κέρδισε το βραβείο του καλύτερου τραγουδιού στα MTV awards. Το τραγούδι γράφτηκε στη μνήμη δυο παιδιών που σκοτώθηκαν από τρομοκρατική ενέργεια.





4. New Order - True Faith 94

Ένα απ'τα δημοφιλέστερα κομμάτια αυτής της βρετανικής rock, synth-pop μπάντας που δημιουργήθηκε την προηγούμενη δεκαετία. Συνδύασε την ηλεκτρονική μουσική με pop-rock στοιχεία πολύ μελωδικά και αυτό το τραγούδι ξεχώρισε (κυκλοφόρησε ως ξεχωριστό single).





3. Tony Di Bart - The Real Thing

Από τα καλύτερα χορευτικά της δεκαετίας (κατά την άποψη μου) απ'τον Άγγλο τραγουδιστή (λευκός με "μαύρη" φωνή) και δημιουργό. Ακολούθησαν κάποιες επιτυχίες, όμως το "The Real Thing"(No 1 στην Αγγλία) παρέμεινε το σπουδαιότερό του με αρκετά remixes του, που χορεύτηκαν στα clubs .





2. Wet Wet Wet - Love Is All Around

Σκωτσέζικη μελωδική pop rock μπάντα που δημιουργήθηκε το 1982. Διασκεύασαν αυτή τη '60s επιτυχία και έκαναν πάταγο. Τεράστιο διεθνές hit και 15 εβδομάδες (!) Νο1 στη Μ. Βρετανία. Το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε στην ταινία "Four Weddings And A Funeral" με τον Hugh Grant.




1. Kylie Minogue - Confide In Me

H θαυμάσια Αυστραλέζα, ξεκίνησε την καριέρα της στα τέλη των '80s με πιο ανάλαφρα τραγούδια. Φτάνουμε στα μέσα των '90s όπου και κυκλοφορεί αυτό το αριστούργημα με το οποίο έδειξε τις τεράστιες δυνατότητες της και καθιερώθηκε και σε πιο "σοβαρά" ακροατήρια. Η καριέρα της συνέχισε την ανοδική πορεία και στη δεκαετία του 2000 και σίγουρα συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα ονόματα της pop μουσικής, ever. Respect λοιπόν στην Kylie!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου